2008. október 5., vasárnap

Készítsek papírfúrógépet?

Hamarosan itt a Digitalexpo/Signexpo kiállítás és jó lenne a látogatókat valami újdonsággal meglepni. Ötletem van temérdek, de vajon melyiket valósítsam meg?

Készítsek papírfúrógépet?



















Kedvező 10..20eFt áron kaphatóak olyan asztali fúrógépek, melyeket remek papírfúrógéppé lehetne átalakítani. Készítettem magamnak egy olyan befogószerkezetet, ahol a papírfúrót egy közönséges fúrótokmányba lehet befogni, és a papírhulladék mégis el tud távozni. A tokmányba így bármilyen típusú papírfúró befogható. Persze alkotni kéne még valamilyen fúróasztalt és ütközőket hozzá... de milyet?

Várom az ötleteit!

4 megjegyzés:

Shirokuma írta...

Lehet, hogy nem a legjobb helyre írom, de nekünk várhatóan sok 50x80 mm-es kerekített sarkú kártyát kéne készítenün a közeljövőben. Használjuk a korábban megvett sarokkerekítőt és nincs is baj vele, de látványosan fel tudná gyorsítani a munkát, ha egyszerre lehetne négy sarkot levágni. És persze ha nem kerülne nagyon sokba... :-))

Tisztelettel,

Szabolcs

Fürcht Zoltán - Paperfox írta...

Köszönöm a megjegyzését tisztelt Szabolcs!

Az egyszerre 4 sarkot kerekítő saroklekerekítő elkészítése és beállítása meglehetősen macerás lenne. Láttam már egyszerre két sarkot kerekítő szerkezetet, (http://www.karl-traenklein.de/) de ezekre a gépekre nincs túl nagy kereslet, így valószínűleg nem fogok ilyet gyártani.

Névtelen írta...

Időről időre elkap a lendület, hogy társasjátékot készítsek magunknak. Örök és neuralgikus probléma a kártyák sarkainak a lekerekítése (és egyébként ahogy az ezzel kapcsolatos fórumokban olvastam, többeknél is). A félévente előállított néhány tucat kártya miatt nem vennék egy több tízezer forintos gépet (bár gyönyörűek), viszont azon gondolkodtam, hogy nem lehetne-e valami egyszerű, olcsó sarok lekerekítési megoldást kitalálni. A Lyukasztó jár az eszembe, aminek ha csak egy negyedénél lenne él, akkor az majdnem jó lenne. Már csak azt kellene megoldani, hogy a kártya sarkához képest mindig jó irányba álljon. Valami támasztékra gondolok, amihez a kártyát is oda lehetne állítani, és a "saroklyukasztót" is. Mi a véleménye?

Fürcht Zoltán - Paperfox írta...

Tisztelt Tamás!

A Paperworld kiállításon a múlt évben láttam ilyen igazán olcsó csípőszerszámot.
Az idén is imegyek erre a kiállításra, és megpróbálok hozni Önnek ilyen készüléket.
Ha érdekli adja mg elérhetőségét az info@paperfox.hu e-mail címen.