2010. szeptember 8., szerda

Paperfox ISB-2 Ikerspirál daraboló

Elkészült egy programozható fémikerspirál daraboló prototípusa.




A bal felső zöld gomb a készülék főkapcsolója, mely bekapcsolt állapotban folyamatosan világít, és a plexi védőfedél felnyitott állapotában villog. Ekkor vágás nem indítható.
Bekapcsolás után a gép egy hurkot vág a fémikerspirálból, a levágandó hurkok száma a második gomb megnyomásával állítható be a kívánt mennyiségre. A gomb 2 mp-nél tovább tartó megnyomásával a fémikerspirál daraboló 34 ikerspirál szem vágására áll rá. (Ez az egyik leggyakoribb, A4-es méret)
A harmadik gomb megnyomásával egy ikerspirál darabolás indítható.
Az ikerspirál daraboló készülékhez optoérzékelő is kapcsolható, ekkor a már levágott ikerspirál darab elvétele után a gép automatikusan egy újabb ikerspirált vág le.





A fém ikerspirál daraboló készülék egy lecsévélő szerkezet segítségével használható a már jól ismert tekercses fémikerspirálok darabolására.



Készítettünk az ikerspirál darabolóhoz un. Wire-O-Flex ikerspirálok darabolására alkalmas szerkezetet is.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon hasznos szerkezet! Mikortól forgalmazza?

Fürcht Zoltán - Paperfox írta...

A gép első példányát a Digitálexpo kiállításon bemutatom és a további fejlesztést az ott elhangzó javaslatok, észrevételek alapján végzem el. Ha elég érdeklődőt ill. vevőt találok a gépre, akkor már akár októberben is elkészülhet néhány darab.