2011. augusztus 24., szerda

Kis Kínai Lyukasztó Nagy Magyar Asztalon

Nincs szüksége ezentúl hatalmas gépmonstrumokra (tégelysajtó) ha csupán egy kis lyukat akar készíteni egy köteg papír vagy karton közepébe!

Az egész világot átfogó kooperáció keretében jött létre ez az ötletes szerkezet, mellyel akár 15mm-es köteg papírt is kilyukaszt egyszerre. Ez a nagy lyukasztási kapacitás a csúcsminőségű kínai lyukasztófejeknek köszönhető azt, hogy nagyobb ívek közepére is lehessen lyukasztani az igen robusztus hazai gyártású Paperfox vázszerkezet biztosítja.

Sasorrú vágó

Készítettünk egy slottert, mellyel 5mm széles kicsípések készíthetőek kartonba, hullámkartonba, hablemezekbe vagy más íves anyagokba.


2011. augusztus 16., kedd

Nagyméretű ívek stancolása H-1-el.

Ismét készítettünk egy nagyméretű ívek kistancolására alkalmas kiegészítőt a már jól ismert H-1 hengerstanc géphez. A tartógörgők váza most vasból készült, és valószínűleg ilyen lesz a szerkezet véglelges, sorozatgyártásra kerülő változata is.


A szerkezet kiválóan alkalmas dobozok készítésére, bár a képen is látható 5 rétegű hullámpapír stancolása már komoly erőkifejtést igényelt.


A 300 g/m2 -es kartonból készült mappát viszont könnyedén vágta a szerkezet.

 

Szintén jól stancolható például több kartonkorona is egy menetben a géppel, amivel úgy tűnik, hogy nem csak a gyerekek tudnak jót játszani.