2012. szeptember 11., kedd

KS-2 Kasírozó - Lamináló

Készítettünk egy egyszerű és olcsó kasírozó, lamináló szerkezetet. 
Az alsó henger egy kar segítségével forgatható, a felső szabadon fut. A szerkezet jól használható öntapadó ívek buborék és ráncmentes felragasztására bármilyen íves anyagra.

 




12 megjegyzés:

Unknown írta...

Egyszerű, olcsó... Istenem, ezek a kedvenc szavaim!

De:
1. Lehet-e szabályozni a hengerek közötti távolságot? Ugyanis nem mindegy, hogy 1 mm-es kartonra kasírozok, vagy 5 mm-es habkartonra.
2. Növelhető-e a hengerek szélessége? A kasírozás ugyanis nem a kisebb, kb. A3-as íveknél jelent nehézséget, hanem a szélesebb, 70-100 cm-es munkáknál.
3. A kasírozható anyagok hossza szemlátomást végtelenített, hála annak a megoldásnak, hogy nem egy fix asztal felett mozog a henger. Ugyanakkor praktikus lenne, ha ezt a szerkezetet nem pillanatszorítóval kellene az asztalhoz fogni, hanem lenne egy saját, esetleg már meglévő munkaasztalhoz igazítható lábmagasságú váza, amivel használatkor a kívánt helyre görgethető...
4. És természetesen ne feledjük a varázsszavakat: egyszerű, olcsó... :-)

vi

Fürcht Zoltán - Paperfox írta...

Köszönöm a javaslatait tisztelt Veres úr,


1. A két hengert rugó nyomja össze, a rugóerő szabályozható.A távolság állítása egyenlőre nem túl kényelmes, de ez megoldható.

2. Megkísérlem növelni a hengerek szélességét, de lehet, hogy nagyobb szélesség esetén meghajlanak a hengerek. Nagyobb henger használata jelentősen növelné a szerkezet árát.

3. Az asztalra rögzíthetőségnek köszönöhetően a szerkezet mérete és ára igen kedvező és használaton kívül a helyigény is kisebb. Megpróbálhatok v.milyen más rögzítési módot is kitalálni.

4. A szerkezet ára ebben a formában kb. 15...20.000.- Ft +ÁFA lenne, de a módosítások hatására a többszöröse is lehet. Kiviszem a szerkezetet a Digitalexpo-ra és megkérdezem a standunk látogatóit, hogy milyen szerkezetre vágynak.

Névtelen írta...

Én max. A3-ban gondolkodom így nekem ideális lenne.
A kérdésem az lenne mikor lesz kapható és mi lesz a végleges ára? :)

Fürcht Zoltán - Paperfox írta...

A kasírozó jelenlegi formájában is alkalmas A3 ívek kasírozására.
A szerkezet ára ebben a formában kb. 15...20.000.- Ft +ÁFA
A gépet hamarosan továbbfejlesztem, az eredményről hírlevelünkből és ebből a blogból értesülhet.

Kádár Péter írta...

Kedves Fürcht Úr!
Szerintem jelenleg rengeteg tartalék gumi henger lehet a nyomdákban pl. B/3-as A/2-es Dominanthoz vagy Romayorhoz, ami alkalmas lehet akár 65 cm széles kasírozóhoz a henger behajlása nélkül.

Fürcht Zoltán - Paperfox írta...

Tisztelt Kádár Úr,

ha nagyobb mennyiségű, egyforma gumihengert esetleg vásárolnék. Különféle méretű hengerek egyesével történő felvásárlása viszont nem a legpraktikusabb módja a gyártáshoz szükséges hengerek beszerzésének.

Unknown írta...

Üdv!
Szerintem ha vastagabbak lennének a hengerek,akkor nem kéne még a tekerőkar sem.
Bognár Szilárd Pécs

Fürcht Zoltán - Paperfox írta...

Köszönöm az észrevételt tisztelt Szilárd,

a tekerőkar nem kerül sokba, a szerkezet legköltségesebb része a gumírozott henger.

Unknown írta...

Kedves Zoltán,

van-e fejlemény a hengerek hosszának növelésében? Megint beleszaladtam egy nagy példányszámú kasírozásba, és igen nagy segítségemre lenne ez a masina! Azt hiszem, kiegyeznék egy 140 cm-es szélességgel...

üdv
Veres István

Fürcht Zoltán - Paperfox írta...

Idáig kb. 80cm-es volt a legszélesebb kasírozógépünk. A hengereken gumifelületként víztömlőt v. olajtömlőt használok. Ebből a kapható legnagyobb átmérő 25mm, ami kb. 1 méteres szélességig alkalmas kihajlás nélkül kasírozásra. Ha ennél nagyobbat szeretnék készíteni, akkor a hengereket gumiztatnom kéne, ami sokkal drágább lenne...

Unknown írta...

Közben kicsit stupákoltam: azt hiszem, egyszerűen orvosolható lenne a hengerek hossza miatti hajlás, ha a kasírozó hengerek felett keresztben lenne még egy gerenda (mint a hengerstancnál), és ehhez középen rögzítene egy 30-40 cm-es ellenhengert...?

Unknown írta...

Vagy: ha a kért 140 cm-es szélességben szeretném ezt a pompás szerkezetet, és vállalom, hogy viszem hozzá a hengert, az milyen paraméterekkel rendelkezzen? (Úgy gondolom, az átmérője kb. 10 cm lenne.)